2018 Yılında Ehliyet Nasıl Alınır?

Ehliyet almak her geçen yıl daha da zor bir hale gelmektedir. Bu nedenle 18 yaşına giren her gencin hiç vakit kaybetmeden ehliyet alması gerekmektedir. 2018 yılı için konuşursak ehliyet almak için öncelikle bir sürücü kursu seçmeniz gerekmektedir.

Sürücü kursu seçtikten sonra süreç ilk olarak size detaylı bir şekilde anlatılır. Daha sonra teori derslerini alma süreci başlar. Bu süreçte dersleri dikkatli dinlemeniz çok önemlidir. Haftada 2-3 süren bu kurslar, kurs bittikten sonra gireceğiniz yazılı sınav için çok büyük bir önem taşımaktadır.

Kurs bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 50 sorudan oluşan yazılı sınava girilmektedir. Bu sınavdan 70 ve üzerinde not alırsanız sınavı geçmiş sayılırsınız ve böylece direksiyon sınavına girmeye de hak kazanırsınız. Tabii her sınavın belli bir harcı olduğunu da unutmamalısınız. Eğer bu harçları yatırmazsanız, sınava girmeniz mümkün olmayacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olduktan sonra da direksiyon sınavına girilir. Direksiyon sınavını da geçtikten sonra da gerekli harçları yatırarak ehliyetinizi alabilirsiniz.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle