2020 Öğretmen Atamaları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğretmen atamaları için yeni açıklamalar gelmeye başladı. Uzun zamandır atanamayan öğretmenlerin, beklediği haberlerden biri olan yeni atamalar, henüz belirli bir tarih şekliden bakanlık tarafından sunulmamış vaziyette. Özellikle son dönemde açıkta kalan öğretmen sayılarına nazaran, 2020 yılında daha çok eğitmenin göreve başlaması bekleniyor.

2035 Tasarısı Ziya Selçuk Tarafından Açıklandı.

Eğitim alanında birçok yeniliğin beklendiği 2020 yılının öğretmen atamaları için açıklama yapan Ziya Selçuk, 2035 yılına yönelik bir açıklamada bulundu. Özellikle yeni öğretmen branşlarının açıldığını vurgulayan Selçuk, yeni dönemde eksiklerin giderilmesi için 2035 yılına dönük bir çalışma başlatacaklarını açıkladı. Eğitim alanındaki eksikler için hangi alanlarda öğretmen eksiği var, hepsini analiz ettikten sonra yeni atama açılacağına dair konuşmalar yapan Milli Eğitim Bakanı, kesin bir tarihin belli olmadığını da söyledi.

Yeni yılda öğretmen sayısı, okul ve branş ayırımları yapılarak yeni atamaların yapılacağına dair yeni tasarılar ortaya koyulduğu üzerine çalışmaların başlatıldığı da Milli eğitim bakanlığı tarafından duyuruldu.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle