4 öğrenciden 3’ü yurt dışına çıkmak istiyor

genc_ogrenci

4 öğrenciden 3ü yurt dışına çıkmak istiyor, Geçtiğimiz günlerde ülke genelindeki öğrencilerde bir araştırmanın altına imza atıldı. Alınan sonuçlara göre ülkemizde okuyan öğrencilerin 4’te 3’ü yurt dışında eğitim almak istiyor. Bunun yanı sıra yurt dışında yaşamak isteyen öğrencilerin oranı da hiç de azımsanacak kadar değil: yüzde 60. Vodafone tarafından yapılan ve 18-24 yaş arasındaki gençleri kapsayan araştırmanın sonuçlarında dikkat çeken bir diğer istatistik de Türkiye’deki gençlerin anne ve babalarından daha iyi bir hayat süreceğine inanması ve bu oranların Avrupa’daki gençlere göre 2 – 3k at daha fazla olması.

PATRON OLMAK İSTİYORLAR

Araştırmanın çarpıcı sonuçlarından biri de gençlerin, çalışmak istedikleri alanlara ilişkin cevapları. Türkiye’deki gençlerin yarısından fazlası, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kariyer hedefliyor. Türkiye bu oran ile diğer 9 ülke arasında ilk sırada. Ancak, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kariyer fikrinin önündeki en büyük engelin, yetenek ve ilgi eksikliği olduğu görülüyor. Ayrıca, eğitimin zaman alacağının düşünülmesi de alana ilgiyi azaltıyor. Türkiye’deki gençlerin yüzde 90’ı, kendi işini kurma planı kuruyor. Bu gençlerin yüzde 65’i, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında iş kurmak istiyor.

‘Bip’ sorunu taşımaya engel

VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel numara taşıma uygulamasının başladığı 2006’dan bu yana milyonlarca abone operatörünü değiştirirken, büyük bir kısmının ‘bip’ engeline takıldığını söyledi. Vodafone’un araştırmasına göre, kullanıcıların yüzde 41’i aramalar sırasında operatör değişimini anlatan bip sinyalinden dolayı daha uygun bir tarifeye ya da farklı bir operatöre geçmeyi reddediyor. Süel, “6 yıldır devam eden bu uygulamanın kaldırılması için BTK’ya başvurduk. Halen BTK bu konuda karar almış değil” diye konuştu.

4G fırsat da olabilir tehdit de

SÜEL, Grup CEO’ları Vittorio Colao’nun 4G ile ilgili ‘adil ihale’ sözlerine atıfta bulunarak, “4G bir fırsat da olabilir tehdit de olabilir” dedi. Burada temel noktanın frekansların eşit dağıtılması olduğunu kaydeden Süel, endişelerini şöyle anlattı: “Ancak, ihale ile ilgili büyük, orta ve küçük parçadan oluşan farklı opsiyonlar da söz konusu. Belki de Vodafone olarak en yüksek teklifi biz vereceğiz. Eşit muamele görmeme endişemiz var. Kamunun lisans farkları yüzünden operatörlerin yatırım iştahlarında azaltması durumu ortaya çıkabilir ve durumda başa dönüş oluruz.”

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle