2012 Yılında Sözleşmeli 12 Bin Öğretmen Alımı Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı CNN Türk kanalının programında yaptığı açıklamada 12 bin öğretmenin sözleşmeli olarak göreve başlayacağı bildirildi.

Sözleşmeli Öğretmen Atamaları

360 derece programına konuk olan Bakan Faruk Çelik atamalar hakkında sorulan soruların ardından bu sene 12 öğretmenin sözleşmeli olarak çalışmaya başlayacağı haberini verdi. İntibak yasası sonucu ile emeklilerinde zam alacağını belirten bakan ataması yapılamayan öğretmenlere CNN Türk’te bu mutlu haberi vermiş oldu.

CNN Türk Tv Kanalında Şirin Payzın’ın 360 Derece programına geçtiğimiz hafta konuk olan kişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ti. Faruk Çelik bu programda emeklileri ve öğretmenleri yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyacı olan 12.000 sözleşmeli öğretmenin olduğu ve bunun Meclis’e sunulduğunu belirten Faruk Çelik kısa bir süre içerisinde toplam 12 bin sözleşmeli öğretmenin göreve başlayabileceğini belirtti.

Bakan Faruk Çelik’in yaptığı diğer açıklamalar

-Program devam ederken sorulan sorular üzerine Bakan Faruk Çelik emekliler içinde mutlu bir haber verdi. İntibak yasası ile emeklilerin ne kadar zam alacaklarının belirlendiğini söyleyen Bakan Çelik zam miktarlarında da açıklamalarda bulundu.

-Yeşil kart ile de ilgili bir açıklama yapan Bakan Faruk Çelik şu an yaklaşık 9 milyon olan yeşil kart sahibi vatandaşın 3 milyona indirileceğini belirtti.

Bu sene alınacak olan sözleşmeli öğretmenler tasarı meclisten çıkar çıkmaz görevlerine başlayabilecekler.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle