Üniversitelerden Atılan Öğrenciler

Son zamanlarda üniversitelerin özgürlüğü kısıtlanmış durumda. Günden güne artan bir gerçek şu ki üniversiteden uzaklaştırılan yada atılan öğrenci sayısı artmakta. 

Yeni nesil öğrenciler okuyan, düşünen ve üniversiteye girdiklerinde ideallerinin yanın yenileri eklenen bir gençlikten oluşmakta. Böyle bir gençlik olunca mutlaka yaşanan haksızlıklar yada kendilerine haksız gelen konular hakkında konuşmak ve toplanmak istiyorlar. Her ne kadar özgür ve demokratik bir ülkede yaşasak da üniversite öğrencilerine dikkatli bir uyarı. İdealleriniz doğrultusunda haksız yere de olsa okulunuzdan uzaklaştırılabilir yada atılabilirsiniz. Son zamanlarda malesef öğrenciler hapis cezası bile aldılar.

İşte Yakın Zamanda Ceza Alan Öğrencilerden Birkaçı

Denizli Pamukkale Üniversitesi‘nde öğrenciden yana anayasa isteyen öğrenciler idealleri için eylem ve skeç gösterileri yaptılar. Ulusal bir kanal bu skeçten görüntü almak istedi ama güvenlik buna izin vermedi. Bu yüzden bu özgürlüğe karşı çıkan güvenlik görevlileri ve okul protesto edildi. Ardından 20 öğrenciye dav açıldı. 5 öğrenci okuldan 1 ay uzaklaştırıldı 2 öğrenci ise kınama cezası aldı.

İstanbul Üniversitesi‘nden bir öğrenci Yılmaz Güney kültür ve sanat Vakfı’nın düzenlediği festivalin afişini okul duvarına astı. İzinin asılan bu afişten dolayı 1 hafta uzaklaştırma cezası aldı.

Marmara Üniversitesi‘nden bir öğrenci Mikail Bozkul’un hikayesini anlatalım şimdi. Dekan hakkında bir sözlükte yazılar yazdığı tespit edildi ve bir dönem okuldan uzaklaştırıldı. Bu arada bir hatırlatma. Mikail Bozkul 3.96 otalama ile okul birincisi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörü ile beraber yönetimini eleştirdikten sonra onları yolsuzlukla suçlayan Gizem Görnaz, 11 ay 20 gün hapis cezası aldı.

İlginç bir hatırlatma daha belki ilginizi çeker. Geçen senelerde haksız yere ceza alan bi İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi ceza aldığı günler içerisinde Ankara’ya yürüyerek gitmişti.

 

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle