Dahiler okulu eğitime başlıyor

dahiler_okulu

dahiler okulu eğitime başlıyor, Daha önce sizlere dahiler okullarının açılacağını bildiren bir haber vermiştik. Ne zaman eğitim vermeye başlayacağı daha öncesinde belli olmayan okullar hakkında sonunda kesin bilgiler gelmeye başladı. Bahçelievler ve Ataşehir’de açılacak olan okullar devlet okulu statüsünde yer alacakken bu okulların tüm şartları diğer okullardan fazlasıyla farklı olacak. Hem programlar, hem öğretmenler hem de okulun fiziki yapıları farklı olacakken okullarda sadece yüksek lisans ya da doktora yapan öğretmenler görev alabilecek. Hafta içinin yanı sıra hafta sonu da etkinlikler, atölye çalışmaları düzenlenecek.

BİREYSEL ZEKA TESTİNE TABİ TUTULACAKLAR

Dahiler Okulu’nun her yıl 5’inci sınıfına 20 öğrenci kabul edilecek. 4’üncü sınıf öğrencileri arasında yapılan değerlendirmeye göre kayıtlar alınacak. IQ’su 130 ve üstü olanlar kabul edilecek. Öğrencileri öğretmen ya da aileleri aday gösterebilecek. Adaylar önce grup testine alınacak. Grup testinin ilk yüzde 10’luk diliminde öğrenciler bireysel zeka testine girecek. Bireysel zeka testi sonuçlarına göre en yüksekten sıralanmaya başlanan puanlara göre ilk 20’deki öğrencilerin asil liste kayıtları yapılacak. Bu süreçte Öğrenci Kabul Komisyonu da Bilim Sanat merkezleri ile işbirliği içinde olacak.

OKUL NASIL OLACAK?

Her iki okul binasında da farklı yetenek alanlarının desteklenmesine yönelik atölye çalışmalarının yapılacağı bölümler bulunacak. Öğrencilere farklılaştırılmış, bireyselleştirilmiş, zenginleştirilmiş ve gerektiğinde hızlandırılmış çoklu modellere dayalı eğitim programı uygulanacak. Müfredatın farklılaştırılmasında Tomlinson, Kaplan, Renzulli, Leppien, Burns ve Purcell çalışmalarına dayalı “Paralel Müfredat” modelinden yararlanılarak akademik derslerdeki eğitim-öğretim faaliyetleri bireyselleştirilmiş 4 modül halinde işlenecek.

Buna göre her öğrenci en temelde birinci modül olan Temel Öğretim Programı’nı alarak birinci modül tamamlanacak. Daha sonra Bağlantılar, Uygulamalar ve Farkındalık modüllerine göre eğitim alacak.

Programların şekillendirilmesinde öğrencilerin yetenek alanları, beceri ve kapasiteleri dikkate alınacak, uygun değrelendirme yöntemleri ile süreç içinde düzenlemelere yer verilecek. Hafta içi ve hafta sonu toplam 9 saati bulan yetenek atölyeleri ile destek eğitim odalarında yararlanacağı ortamlar oluşturulacak. Haftalık programlarının birer saati düşünme becerileri, yaratıcı düşünme ve sosyal ve duygusal becerilerin öğretildiği bireysel ve toplu etkinlik derslerine ayrılacak. Hafta için en az 35 saat ders yapılacak, yetenek atölyeleri ise bu süre dışında olacak.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle