DGS Sınavı Hakkında

 Konuya başlamadan önce DGS Nedir? Sorusunun cevabına bakalım. DGS; 2 yıllık yani önlisans bölümünü bitirditen sonra lisans eğitime devam etmek isteyenler için hazırlanmış bir sınav sistemidir.

Hangi bölümde okumuş olursanız olun eğer eğitimizi 4 yıllığa yani lisansa çevirmek istiyorsanız DGS sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınava girdikten sonra başarılı bir puan elde ederseniz eğer okuduğunuz bölümün 4 yıllığına denk gelen ya da benzeri bölümlerine kayıt yaptırabilirsiniz.

DGS sınav sistemi de ÖSYM kurumuna bağlıdır. Her yıl yapılan bu sınavda sorular; sözel ve sayısal olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Bu sınavdan başarılı çıkmak diğer sınav sistemlerine göre daha kolay fakat burada zor olan nokta kontenjan. Çünkü bu sınav için üniversitelerde açılan kontenjanlar kısıtlı sayılara tekabül etmektedir. Örnek verecek olursam; X bir üniversitesi normal de ÖSYM’nin belirlediği diğer sınavlarda kontenjanını 100 olarak belirlediyse, DGS sınavı için kontenjanını maksimum 3-5 olarak belirlemiştir. Fakat bu durum sizin canınızı sıkmasın. Siz ne kadar sıkı şekilde sınava hazırlanırsanız, o kısıtlı olan kontenjanlarda yerinizi almanız bir o kadar kolay olur.

DGS sınav kayıtları genel de her yıl Nisan ayında yaptırılır ve sınav Haziran ayı gibi olur.

 

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle