2011 Adli Yargı 2. Sınav Sonuçları Belli Oldu

1 ay önce yani 25 Aralık’ta adli yargı sınavı yapılmıştı. Hakim ve savcı olmak isteyen adaların girdiği sınav sonuçlandı. 

Adli Yargı Sınavı 2 Sınav Sonuçlarına ulaşabilmek için buraya tıklayınız.

Adli Yagı Sınavı sınav sonuç istatistiklerine ulaşabilmek için buraya tıklayınız.

 

2011 YILI ADLİ YARGI 2 SINAV BİLGİLERİ

2011 Adli Yargı Sınav Sonuçları

25 Aralıkta yapılan sınav sonuçları değerlendirildikten kısa bir süre sonra açıklanmaya başladı. Sınava toplam 5582 aday başvuruyapmıştı. Bu adaylardan toplam 491 i sınava girmedi ve iki adayın sınavı ise geçersiz sayıldı. Genel yetenek ve genel kültürden toplam 40 soru alan bilgisinden ise 100 soru sorulmuştu. Genel yetenek ortalaması 25.152, Alan bilgisi ortlaması ise 56.314 çıktı.

Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar tc kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Buraya tıklayarak  tc kimlik numaranızı ve size verilmiş olan şifrenizi girdiğinizde sınavı kazanıp kazanmadığınızı öğrenebilirsiniz. Sınav sonuç belgesi daha önceki dönemlerdeki gibi ev adreslerine gönderilmeyecektir. Bu yüzden adayların sınav sonuçlarını internet üzerinden öğrenmeleri gerekmektedir.

Adaylar cevap anahtarlarına ve soru kitapçıklarına yine internet üzerinden ulaşabilirler. TC kimlik numaranız ve şifrenizle ösym’nin verecek olduğu site linkine giriş yaparak soru ve cevaplarınızı görüntüleye bileceksiniz. Geleceğin savcı ve hakimlerini belirleyen bu sınav sonucunda yeni hakim ve savcılar belirlenmiş oldu. Hukuk fakültesi öğrencileri bu sınav ile geleceklerini şekillendirmeye başladılar.

Adli Yargı 2012 Sınavları ilerleyen günlerde sitemizden duyurulacaktır. Başvuru tarihleri, kayıt tarihleri ve sınav tarihlerine buradan ulaşabileceksiniz.

 

 

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle