MEB 2012 SBS (Seviye Belirleme Sınavı) Tarihi

İlköğretim son sınıf öğrencilerinin geleceğini belirleme de nemli rol oynayan seviye belirleme sınavı (SBS) tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 

SBS Sınav Tarihi Açıklandı

Yapılan açıklamaya göre SBS sınav tarihi 9 Haziran 2012 olarak belirlendi. Aynı zamanda 8. sınıf öğrencileri Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavlarına da aynı tarihte girecekler.

İlköğretimde okuyan 5, 6, 7 sınıf öğrencileri ile ortaöğretim de okuyan 9,10,11 sınıftaki öğrencilerin Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavları ise 10 Haziran 2012 tarihinde yapılacak.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim kurumlarında okuyan ve ehliyet sınavına girecek olan adayların sınav tarihleri hakkında da düzenleme yapmakta. Bu kurumların sınav tarihleri de yapılan düzenlemelerin ardından MEB tarafından basına duyurulacak.

Bilindiği üzere açık öğretim okulu birinci dönem sınavı 11 aralık 2011 tarihinde yapılmıştı. İkinci ve üçüncü dönem sınav tarihleri ise şöyle;

2. Dönem Sınav Tarihi: 15 Nisan 2012

3.Dönem Sınav Tarihi: 1 Temmuz 2012

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre sınav soruları, yerleri ve yerleştirme ile ilgili herhangi olağanüstü bir aksilik olmadığı sürece sınavlar belirlendikleri tarihlerde yapılacaklar.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle