2012 Yılı Ygs Sınav Başvuru Tarihleri Uzatılmalı Mı?

Ygs sınavına başvuru tarihleri bu sene geçen seneye göre bir hafta kısa tutuldu. Bir çok öğrenci başvuru tarihlerinin kısa tutulmasından dolayı şikayetçi. 

2012 yılında yapılacak olan Ygs için başvuru tarihleri 3-13 ocak arasında yapılmıştı. Süre daha önceki senelere göre kısa tutuldu. Sürenin çok kısa tutulmasından dolayı binlerce öğrenci başvuruda geç kaldıklarını kendilerine sıra gelmediğini belirttiler. Bu sebepten dolayı Ygs sınavına girecek olan öğrenciler ÖSYM‘den ek olarak bir başvuru tarihi istediler.

Sınava başvuramayan adaylar ünlü gazetelere çok sayıda mail atarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Tek istekleri 2 günlüğüne öğrencilerin bu sınava başvuru yapabilmeleri.

Basın toplantısı da yapan genç öğrenciler şunları belirtti: “Geçen sene sınav başvuru süresi 16 gündü. 16 gün olmasına rağmen bir çok öğrenci başvuru yapamamıştı. Bu sene ise süreler 10 gün olarak belirlendi. 16 günlük süre içerisinde bile mağdur öğrenci varken 10 günlük süreçte mağdur sayısı daha fazla olması çok normaldir. Şu anda onlarca mezun var. Okullarda duyurulduğu için sınav tarihinin öğrenilmesi çok normal. Ama dışardaki mezun öğrencilerden bir çoğu son anda öğrenmiş durumdalar”

 

 

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle