2012 Yılında Milli Eğitim Bakanlığı Ne Kadar Öğretmen Atayacak

Milli Eğitim Bakanlı yaptığı açıklamalarda sürekli kendilerine ayrılan kadro sayısından şikayetçi. Daha fazla atama yapabilmek ve mezun olan öğretmen adaylarını yerleştirebilmek için çalışmalarına devam eden Milli Eğitim Bakanlığı 2012 yılında ayrılacak olan kadro sayısından umutlu görünüyor.

 

2012 Yılında Atanacak Öğretmenler

Milli Eğitim Bakanı açılan kadro sayısının azlığından sebeplerinden biri olarak Maliye Bakanlığı’nı görmekte. Kendileri gibi Maliye Bakanlığı’nında bu atamalarda sorumlu olduğunu belirtmekte. 2011 yılında meclis gündeminde dile getirilen bir konu vardı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği sayı kadar atma yapılabilmesi için, bütçe kanununda belirlenen sınırın öğretmenlerin atamalarında kaldırılması. Ama mecliste sık sık gündeme getirilen bu konu yasalaşamadı ve meclisten geçemedi. Meclis Genel Kurulu’nda gündeme gelmesine rağmen çoğunluk kabul etmediği için kabul edilmedi.

2012 Yılında Ne Kadar Öğretmen Ataması Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’dan her yıl yaklaşık 18 bin öğretmen emekliye ayrılmaktadır. Bütçe kanunundaki kararlara göre bir sonraki yıl, bir önceki yılda boşalan kadro sayısının %50 si kadar atama yapılabilir. Yani 2012 yılında yapılabilecek olan atama sayısı 9’bindir.

2011 yılında ihtiyacı olan kamu kuruluşları için toplam 21 bin ek atama sayısı belirlenmişti. Bu sayının yaklaşık 10 bini öğretmen atamalarıydı. 2012 yılında ihtiyacı olan kamu kuruluşları için belirlenen ek atama sayısı 29 bin olarak belirlendi. Bu atamalardan yaklaşık 18 bininin Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi bekleniyor.

Yukarıda yapılan iki açıklama sonucu 2012 yılında yapılacak olan öğretmen atama sayısı yaklaşık olarak 27 bin olarak öngörülmekte. Eğer bütçe kanununda yeniliğe gidilebilirse Milli Eğitim Bakanlığı yapılacak olan öğretmen atama sayısını kendisi belirleyebilecek. Yasa Meclis’ten geçmediği taktirde 2012 yılında yapılacak olan öğretmen atama sayısı 27 civarında kalacağı bekleniyor. Eğer yasa Meclis’ten geçerse MEB bu sayıyı ihtiyaçları doğrultusunda 50-60 bine kadar çıkartabilir.

 

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle