2013 SBS tercih süresi uzatıldı

ss

Geride bıraktığımız dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve sonuçlarında yanlış olduğu saptanan SBS için mutlu bir haber geldi. LYS ve YGS’de hiçbir sorunun yaşanmamış olması SBS’nin de öğrenciler için sorunsuz geçeceği fikrini oluşturmuştu hepimizde ama sınavda yer alan soruların bazılarında sorunlarla karşılaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada bu konu için üzgün olduklarını dile getirirken SBS tercih süresi konusunda da uzatma kararı aldıklarını, öğrencilerin daha sağlıklı seçim yapmaları için düşünmelerine zaman tanıdıklarını ifade etti. Bu açıklamaları Twitter üzerinden yapan Tekin’in yaptığı açıklamalara göre öğrencilerin SBS tercihi yapması için en son tarih 29 Temmuz.

Daha önce 21 Temmuz olarak açıklanan SBS tercih süresinin bir haftadan daha uzun bir süre daha uzatılması öğrencilerin daha sağlıklı bir seçim yapmasını sağlayacakken geleceğe hangi yolda yön vereceklerini daha fazla düşünme şansı tanıyor. Seçimler 29 Temmuz’da son bulacakken sonuçların ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama gelmiş değil. Müsteşar Tekin’in açıklamalarını aşağıda görebilirsiniz.

“Değerli arkadaşlar bilindiği üzere 2013 yılı yer değiştirme takviminde iller arası yer değiştirme başvurusu sonuçlarının ilanı için 21 Temmuz tarihi belirlenmişti. Bu durumda iller arası yer değiştirme talebinde bulunan ve çocuğu SBS tercihi yapacak öğretmenlerimizin bir mağduriyeti gündeme gelmiş ve konu ile ilgili olarak Sayın Bakanımıza yoğun talepler ulaşmıştır.

Sınav ve yer değiştirme takviminde başkaca hiçbir mağduriyete yer vermeyecek bir biçimde SBS ile ilgili son başvuru tarihi 29 Temmuz 2013 tarihine uzatılmıştır. Bu durumda 26 Temmuz tarihinde iller arası yer değiştirme sonuçları açıklanan öğretmen arkadaşlarımız ve diğer bütün velilerimiz çocuklarının tercihlerini rahatlıkla yapabileceklerdir. Sonuçların bütün öğretmen arkadaşlarımız ve bütün veliler için hayırlı olmasını dilerim.”

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle