2014 KPSS Tercih Kılavuzu İndir

kpss

2014 kpss tercih kılavuzu indir, Sonunda KPSS’de yeni tercih yapma dönemi geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla birlikte kamu görevine ilk kez atanmayı bekleyen kişiler için üç farklı tercih yapabilme kategorisi oluşturuldu. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde alınacak olan tercihlerin sonucunun ne zaman açıklanacağı hakkında henüz bir bilgi verilmemişken kimlerin KPSS tercihi yapabileceğinin detaylarını aşağıda sizlere sunduk. Tabi ki konu hakkında bilgiye sahip olmanız ve en ufak bir detayı bile kaçırmamanız gerekiyor. Bu yüzden aşağıda vermiş olduğumuz KPSS Tercih Kılavuzunu detaylı bir şekilde incelemenizi öneriyoruz.

2014 KPSS TERCİH KILAVUZU

KPSS’YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekecek. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

KPSS TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN SON ERİYOR

Adaylar tercihlerini 23 Haziran – 2 Temmuz 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak. KPSS-2014/1 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekecek.

ADAYLARIN EĞİTİM BİLGİLERİNİ KONTROL EDEREK TERCİHLERİNİ YAPMALARI GEREKECEK

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde adaya ait kayıt bilgilerinde yer alıyor. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkez tarafından bu bilgiler kullanılacak.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle