2018 YKS Sonuçları Açıklandı

ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavları, 2018 yılında YKS sınavı olarak yapıldı. Hemen her sene farklı bir eğitim ve sınav sisteminin yapıldığı Türkiye eğitim sisteminde, YKS sınavına giren öğrenciler bu sene parlak başarılar gösteremedi

Gittikçe kolaylaşması gereken sınavların, 2018 yılında nispeten ağır olması pek çok öğrencinin sınavda başarısız olmasına neden oldu. Uluslararası eğitim sıralamasın Türkiye’nin listedeki yeri değerlendirilirken esasen sınav sistemleri ve zorluluk kriterleri değerlendirilmelidir. Zira aydın zihinler, başarılı öğrenciler ve zeka seviyesi çok yüksek öğrenciler yaşıyor bu topraklarda.

Türk eğitim sisteminin bu seneki yeni sistem YKS sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar ÖSYM’nin sonuç sayfasından sınav başarı puanlarını öğrenebilirler. T.C kimlik numaraları ve şifrelerini girerek YKS sınav sonucu ve tüm puanlarını sorgulayabiliyor.

Sınavdan bekledikleri puanları alanlar ve istedikleri üniversitelere girmek isteyen öğrenciler 7 ve 14 Ağustos tarihleri arasında yerleştirmelerini yapabilecekler. Sonuçlar için verilen erişim adresi; https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden kimlik numaraları ve ÖSYM tarafından verilen şifreleri ile giriş yaparak, puanlarını öğrenebilirler.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle