2019 Yılında Yeni Açılan Üniversite Bölümleri

2019 yılının eğitim ve öğretim yılında üniversitelere yeni katılan bölümlerde dikkat çekmeye başladı. Özellikle son zamanlara gelişen teknoloji, endüstri alanları ve sanayi alanlarında teknisyen eksiklikleri de dikkat çektiği için bazı denemeler yapılmaya başlandı. Türkiye’de eksik olan bölümler yeniden düzenlenerek, yeni bölümler üniversite bölümlerinde yerini aldı.

Açılan Yeni Bölümler Neler?

Gelişen teknoloji ile birlikte animasyon  ve oyun tasarımı bölümleri de üniversite alanlarına katılırken, aktüerya bilimleri de Ankara üniversitesinde dikkat çekiyor. Özellikle Arap edebiyatı bölümleri ile Arapçanın genişletilmesi ve doğu kültürüne yakın alanların da üniversitelerde yer alması, hem batıdan hem de doğudan birçok fikir edinilmesini sağlıyor.

Ağaç işleri endüstri mühendisleri de artık Türkiye’de yerini alan bölümlerden biri. Özellikle son zamanlarda ağaç alanında tasarım gelişmeleriyle dikkat çekici bir bölümün üniversitelere katılması, iş sahasının ne kadar geniş olacağını da gösterebiliyor. Arapça öğretmenliği, astrofizik bölümleri de 2019 yılında Türkiye’nin belli başlı üniversitelerinde ilk derslerini yapmaya başlamıştı. 2020 yılında yeni açılan bölümlerle ilgili tasarılar devam ediyor.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle