Dershane kapamalarda şikayetler arttı

nabi_Avci

Devletin birkaç senedir uğraştığı dershaneleri kapama operasyonu bu sene start almıştı. Tam olarak kapama değil de, özel okullara çevrilme işlemiyle yürütülen süreç dershane yöneticilerini bir hayli kızdırmış gibi duruyor. Gelen bilgilere göre Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilen müfettişler tüm ülkeye yayıldı ve dershaneleri dönüşüme uygun olup olmama konusunda denetlemeye başladı. Hakkında soruşturma açılan, eksikleri tespit edilen dershanelerin okula dönüşümüne izin verilmeyecek. Kafa kurcalayan kısım ise kusur bulunamayan dershanelere müfettişlerin tekrar tekrar gitmesi.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, söz konusu süreci ‘kurumlar arası ayrım’ şeklinde değerlendirdi. Bahçe, “İnceleme sonucu kusur bulunursa soruşturma açmayı planlıyorlar. Dönüşümle ilgili işlemleri de geciktirmeyi hesaplıyorlar” dedi. Öte yandan ‘Dönüşüm Yönetmeliği’nde soruşturma bahane edilerek başvuru engellemesi yapılmasına izin verilmiyor.

SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçen hafta havuz medyasına verdiği röportajda, “Paralel Yapı’ya yakın dershaneler dönüşme şartlarını taşımıyorlarsa dönüşemeyecekler. Paralel Yapı’nın dershanesi ya da kurumu olduğunu bilirsek ve bunu kanıtlarsak ki, bunu kanıtlamak da o kadar zor değil o bilgileri değerlendiriyoruz ona göre ruhsatlandırıyoruz” diyerek ayrımcılık yapılacağının işaret fişeğini ateşlemişti.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle