2015 Üniversite Yatay Geçiş

universite

2015 üniversite yatay geçiş, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) geride bıraktığımız gün üniversite öğrencilerini fazlasıyla sevindirecek bir açıklama yaptı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı bahar döneminde öğrencilere yatay geçiş hakkı tanınması için ilgili kurumlarla görüşmelerin tamamlandığını ve bu hakkın öğrencilere tanınmasına karar verildiği açıklandı. Şu anda çoğu okulun ara dönemde olduğunu ve bu yüzden ortaya bir aksilik çıkmasını önlemek için yatay geçişin henüz başlatılamayacağını da belirten YÖK yetkilileri, konu hakkındaki açıklamalarını aşağıdaki gibi devam ettirdiler.

“Türkiye’deki yükseköğretim kurumları, diledikleri takdirde, sadece yurt içindeki yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin başvuru yapabilmesi için 2014 kontenjanının yüzde yirmisine kadar yatay geçiş kontenjanı ayırabileceklerdir.

Bundan sonra bu konuda eğitim-öğretim dönemi başlamadan YÖK olarak karar almayı, yıl ortasında ise bu kararı yükseköğretim kurumlarının kendilerine bırakmayı teamül haline getirmek istiyoruz.

Yükseköğretim kurumlarımızın bu gibi konularda tasarrufta bulunabilmelerinin yolunu tedrici olarak açmanın doğru olduğunu düşünmekteyiz.”

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle