Öğretmen atamaları 2013

ogretmen

Öğretmen atama tarihleri sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda kış döneminde öğretmen atamasının olmayacağını söylediğinde büyük olaylar yaşanmıştı, şimdi ise yaz aylarında yapılacak olan atamanın kesinleşmesiyle her öğretmen adayını bir heyecan sarmış durumda. Şu anda öğretmen olan kişilerin keyfi, istekli yapacak olduğu yer değiştirmeleri Haziran ve Temmuz ayları arasında gerçekleşecek. Bunun yanı sıra özür durumu için yapılan yer değişikliklerine de 15 Temmuz-5 Ağustos arasında izin verilecek.

Öğretmen atamaları 2013 yılı içinde yaz aylarının son günlerinde gerçekleşecek. Nabi Avcı’nın yaptığı açıklamalara göre öğretmen atamalarının yapılacağı tarih 16-29 Ağustos. Henüz ne kadar kontenjan olduğu, devlet bünyesine ne kadar öğretmen alınacağı açıklanmış değil. Ancak aylar öncesinden açıklanan sayılar eğitimde 100 binden fazla öğretmen eksiği olduğunu ama bunu küçük bir kısmının işe alınabilecek olduğu yönündeydi. Ayrıca Nabi Avcı atanacak olan öğretmenler konusunda da bir açıklamada bulundu:

“Bu öğretmenler bulundukları eğitim kurumunda çalışmaları gereken süre şartı aranmadan il içinde yer değişikliği isteğinde bulunabilecek. Hizmet puanı itibarıyla isteği doğrultusunda il içinde atanamayan bu öğretmenler, öncelikle o eğitim bölgesi içindeki okullara, bunun mümkün olmaması halinde ilçe içindeki ya da il içindeki diğer okullara da atanabilecek.

Bu okullarda belirlenen norm kadrodan fazla öğretmen bulunması ve ayrılmaya istekli öğretmen bulunmaması durumunda hizmet puan üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirmeden sonra hizmet puanı en düşükler norm kadro fazlası olarak belirlenecek. Bu öğretmenler öncelikle o eğitim bölgesindeki okullara, bunun mümkün olmaması halinde ilçe içindeki ya da il içindeki diğer okullara atanacak.”

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle