SBS iptal mi 2013

nabi_avci

SBS’nin birkaç sorusunda yanlışlık çıkması nedeniyle çocuklara dağıtılan puanlar da yanlış olmuştu. Bunun gibi bir skandalın ardından SBS üzerine yeni bir dava açıldı ve SBS’nin iptali istendi. Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı sonunda bir açıklama yaptı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sınavda hatalar yapıldığını kabul etti ama bu sorunların 24 saat içinde ortadan kaldırıldığını, bu yüzden MEB tarafından hiçbir sorunun bulunmadığını dile getirdi. Birkaç ziyaret için Sinop Orman Genel Müdürlüğü’nü ziyarete giden Nabi Avcı Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’le yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin merak ettiği soruları cevaplarken kendisi de birkaç açıklamada bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ağan Ayaydın tarafından açılan SBS’nin iptali davası sorusu üzerine detaylı bir cevap veren Nabi Avcı’nın cevabı böyle oldu: “SBS ile ilgili sorun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 saat içinde çözümlendi. Dolayısıyla sorun bizce yok. Zaten madem böyle bir başvuru var, bunun sonucunu da bekleyelim ama tereddüde mahal yok, orda bir sorun yok.”

Yani olay şu ki SBS iptal olabilir de olmayabilir de, şu anda mahkemenin kararı bekleniyor ve Milli Eğitim Bakanlığı da bu konu hakkında bir yetki sahibi değil.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle